Cochs Pensjonat, Oslo           Kunstutstilling   
 
Du finner til en hver tid utstilling av bildene til Bjørn Kaaks, Marit Ida Skram og Erling Okkenhaug i pensjonatets lokaler og på rommene. Her er en liten presentasjon av kunstnerne:
 
Bjørn Kaaks
Grafikeren Bjørn Kaaks er en av våre billedkunstnere som er mest representert på folks vegger. Bjørn hadde verksted i pensjonatets kjeller i 2o år. Bjørn var en populær skikkelse i vår lille lokale landsby; Hegdehaugsveien og Homansbyen. Han skildrer natur, dyr og mennesker, mest i tresnitt. Konkrete og abstrakte motiver. Bjørn Kaaks er født og oppvokst i Molde og gikk ut fra Statens Kunstakademi i 1984.  Du finner bildene hans på Cochs Pensjonats vegger, utstillinger over hele landet og på www.bjornkaaks.com  I 2002 ble han portrettert i et 30 minutters program av NRK 1 med tittelen “Bogstadgangeren” - sendt i beste sendetid. Bjørn lever nå og arbeider i Gjesdal i Jølster i Sunnfjord.
 

Marit Ida Skram

Marit Ida Skram
(niese av Isak Skram) lekte ofte på Cochs Pensjonat i 60 årene. I 80 årene var hun ekstrahjelp på Cochs Pensjonat mens hun gikk på Oslo Tegne og Maleskole . Hun er sykepleier av yrke og definerer malekunsten som hobby. Marit har 21 kollektive og 2 separatutstillinger bak seg. 7-8 bilder er innkjøpt av forskjellige institusjoner i Oslo og Måløy (der hun har sine røtter). Hun er gift og bor på Ytre Enebakk. I 80 årene var hun også med i danseemsemblet Carte Blanche.“Kannesteinen” på forsiden henger i vår resepsjon.
 
Erling Okkenhaug
Mot alle odds tok den uortodokse idésprøyten
Erling Okkenhaug (Allgrønn, Okkenhaug Den stille bølgen) innersvingen på byråkrater og havnevesen i kampen for hovedstadens sjøside på nitti-tallet. Siden er miljøengasjementet utviklet til et mangfoldig forum for humanøkologi. Hovedkvarteret ligger i “Revehiet”, kjellerlokalene under Cochs pensjonat. Erling Okkenhaug er også kommunikasjonsrådgiver, forfatter og fotograf med flere utstillinger bak seg. Ikke minst pryder bildene hans mange av rommene våre.

kaaks-1 kaaks-2
Bjørn Kaaks Bjørn Kaaks
kaaks-3 kaaks-4
Bjørn Kaaks  Bjørn Kaaks
 okkenhaug-3 okkenhaug-2
Erling Okkenhaug Erling Okkenhaug
 okkenhaug-5 okkenhaug-4
Erling Okkenhaug

 

Erling Okkenhaug
 skram-2 skram-1
Marit Ida Skram Marit Ida Skram